Punk Trail de Sallent: la cursa total

Categories:Curses Pirata, Destacat — Per Koalasteam 12 mar√ß, 2012 a les 12:01

Sempre hem dit que no hi ha millor prova que les un es pugui organitzar per a ell mateix. En cas que no ho facis tu directament sempre has de confiar en els que pensen ¬†i tenen una manera d’entendre l’esport semblant a la teva. Aquest √©s el cas de la I Cursa Punk Trail de Sallent. Una cursa alternativa i de muntanya on nosaltres no hi hem tingut gaireb√© res a veure, per√≤ √©s ben cert que un dels nostres era a l’organitzaci√≥. A m√©s no era un corredor m√©s, √©s el Jordi de les Rastes el m√©s punki i salvatge de tots nosaltres!

Doncs val a dir que la cursa com a tal va ser immillorable: molt corriol per castigar la pota, un falso llano mortal fins el primer control, un parell de turons per caminar i bons avituallaments amb col¬∑laboradors molt simp√†tics, teca i fins i tot animaci√≥! Ara b√©, tot i que aix√≤ per a alguns √©s el m√©s important nosaltres ens quedem amb els detalls: botifarrada final d’esc√†ndol i cervesa a tots els avituallaments! Reflexionem: si cada setmana fan 10 curses a Catalunya, per qu√® a les que podem prendre cervesa mentre correm no les gaudim m√©s? De fet, consta en acta que m√©s d’un va arribar ben justet a meta, pixant del color de l’isot√≤nic i amb aquella picor a la cigala. Serem discrets i no direm noms.

Punk Trail Sallent

A banda d’aix√≤, tamb√© t√© m√®rit que d’una convocat√≤ria espont√†nia a les 7 del mat√≠ apareguin 10 corredors per fer una primera volta pirata i a l’inrev√©s. Aix√≤ demostra que la cursa a peu per muntanya √©s un altre esport i que est√† lluny del seu cos√≠ que transcorre per terrenys asfaltats on hi predominen els cotxes. Aquella trobada matinal ser√† recordada per v√†ries trencades de motor √®piques i alguna conversa m√©s pr√≤pia de la pubertat que d’individus que passen la trentena i alguns ja pares de fam√≠lia.

A l’arribada molt bon ambient i un munt de cares conegudes de les curses de muntanya aix√≠ com noves incorporacions a la fam√≠lia que salta marges i xuta pedres mentre corre. Com deien els de¬†lajornada.cat no hi va haver pitralls, ni guanyadors i ¬†ni lesionats! Nom√©s rebentats de tanta ingesta de cervesa.

La majoria no recordava una sola cursa amb 0% d’asfalt ni amb un ambient festiu com el viscut a Sallent. Probablement va ser un fet determinant que l’organitzaci√≥ deman√©s col¬∑laboracions en forma de cervesa i blocs de gel per refredar-la. La resposta va ser aclaparadora. Qui sap si som davant una nova manera de veure l’esport. Nosaltres, per si de cas, ens avancem i estem enllestint el logo que certificar√† les trobades lliures i pirata. El presentarem aviat i esperem poder vertebrar un circuit ampli.

Punk Trail Sallent

Menci√≥ especial als patrocinadors que van fer possible aquesta festa i tamb√© al Ppong, un mite de les curses que va venir des de Collado-Villalba amb l’excusa de tastar de nou la botifarra catalana, tot i les veus que parlen que el que realment li agrada √©s el bacall√† amb denominaci√≥ d’origen del Maresme…

Que n’aprenguin!

  2 comentaris

 • Ppong escrigu√©:

  Per a mi ha estat un plaer i, és clar, un honor poder ser al lloc adequat, en el moment just.

  La vostra KOALA de Canyamars, em va dir que no hauria de perdre aquesta ocasió. I, com tantes coses, estava encertada.

  Estic amb tu, i molt d’acord, en poder estendre i publicitar aquesta manera d’entendre l’esport. Per a mi √©s fonamental “despersonalitzar” les curses populars per donar-li aquest sentit popular. Sembla una paradoxa, per√≤ quant menys classificacions, menys cronos i m√©s birres i quil√≤metres, la gent en gaudir√† m√©s, com ha passat a Sallent.

  No tinc m√©s m√®rit que el d’haver arribat a la meta, i poder concentrar-me durant la cursa, tot i imaginar les ferotges botifarres que ens estaven esperant a l’arribada.

  Birres, botifarres i quilòmetres!

  Moltes gràcies per la vostra acollida

 • Dafont escrigu√©:

  Felicitar al Koala Jordi aka Rastes i a tot el seu seguici per organitzar una cursa tant ben parida, uns avituallament, que ja voldrien altres curses tenir i un recorregut d’all√≤ m√©s variat.

  A veure si per la propera edició li fotem més corriols i kms i les birres que no faltin.

  Que n’aprenguin ….

 Deixa un comentari

Trackbacks

Leave a Trackback

Subscribe without commenting